Stemmari Grillo
Informatie
Druivenrassen en vinificatie
De Grillo druiven groeien in de regio Sambuca op Sicilië. De kleibodem zorgt voor een sterk karakter en versterkt het aroma van de wijn. De druiven worden biologisch verbouwd en het gebruik van pesticiden wordt dus vermeden. De druiven zijn begin september rijp wanneer de schillen beginnen te kleuren en goudgeel worden. Eenmaal in de kelder worden de druiven behandeld met respect voor het natuurlijke karakter van de druif. Er wordt een selectie gemaakt waarna de druiven zacht geperst worden. De vergisting duurt 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 16 °C. De wijn rijpt op de gistcellen gedurende 3 maanden. De wijn wordt gefilterd voordat hij in de fles gaat.
Proefnotitie
De strogele kleur springt uit het glas. In de neus hints van witte bloemen die evolueren naar tonen van tropisch fruit als mango en papaja. In de mond is het een wijn met medium structuur, volle body en aanhoudende smaak met de typische frisheid van deze druivensoort. De smaak is goed in balans, aanhoudend en harmonieus. Zilveren medaille Mundus Vini 2023.
Wijn/spijs
Een heerlijke wijn bij rauwe zeevruchten, zwaardvis en tonijn, voorgerechten met groenten en salade, verse kaas of gewoon gebakken vis met zout.