Proefmixdoos Best of 2024 Alcoholvrij - Jörg Geiger (6 flessen)
Informatie
Inhoud Proefmixdoos Best of 2024 - Jörg Geiger Alcoholvrij (6 flessen)
2 x Jörg Geiger Champagner Bratbirne Alcoholvrij (mousserend)
2 x Jörg Geiger 32 Grad Riesling Alcoholvrij (stil wit, bio-vegan)
2 x Jörg Geiger 36 Grad Grenache Mourvedre Zwetschge Alcoholvrij (stil rood, bio-vegan)
Best getest door Gault&Millau in Duitsland
De alcoholvrije wijnen van Joerg Geiger zijn begin 2024 als beste getest in een geblindeerde alcoholvrij proeverij door de toonaangevende restaurantgids Gault&Millau. In de test van meer dan 100 alcoholvrije wijnen kwamen de wijnen van Joerg Geiger als winnaars uit de bus.
De alcoholvrije wijnen van Joerg Geiger hebben als basis biologische vegan-wijnen waar met vacuümdestillatie de alcohol aan onttrokken is, daarna is de alcoholvrije wijn verrijkt met andere fruitsappen en op smaak gebracht met verse kruiden, specerijen en bloesems.
Beschrijving van de dranken
Champagner Bratbirne Alcoholvrij (mousserend)
Al sinds 1797 maakt het familiebedrijf van het edele perenras ‘Champagner Bratbirne‘ een droge mousserende perenwijn. Het sap wordt vergist in stalen cuves en ondergaat minimaal drie jaar een tweede gisting op de fles (sur lie). Voor de alcoholvrije variant wordt middels vacuümdestillatie de alcohol bij 37 graden Celsius onttrokken, waarna met uniek familierecept de drank verfijnd op smaak wordt gebracht met verse (weide)kruiden en smaakverrijkende specerijen, koolzuur wordt toegevoegd. Lichte sporen van alcohol blijven over in het eindproduct, ca. 0,2% waarmee het product in Nederland alcoholvrij genoemd mag worden (categorie<0,5%).
Geur: Licht strogele kleur, zeer helder met fijne mousse. Fijne geur van de champagne wijnpeer, met delicate tonen van gedroogde peer. Witte bloemen, tonen van brioche gevormd door de gistrijping op de champagnefles.
Smaak: een ingetogen zoetheid en een goed geïntegreerde zuurgraad. Fijne complexe smaak van de champagne wijnpeer met subtiele tanninetoetsen in de afdronk.
Drink hem solo als fris aperitief of serveer hem bij salade, gedroogde hammen, witvis, schaal- en schelpdieren, jonge geitenkaas. Chique bedrukte fles.
Jörg Geiger 32 Grad Riesling Alcoholvrij (bio-vegan) Frisse, fruitige alcoholvrije witte wijn op basis van Riesling, appel en perzik. Na het eigenhandig verwijderen van de alcohol uit de wijn bij 32 graden Celsius wordt de biologische Rieslingwijn uit Deidesheim (Pfalz) verrijkt met sap van appel, kweepeer en perzik. Om de karakteristieke Rieslinggeur te interpreteren gebruiken we sinaasappel-, acacia- en vlierbessenbloesem. Citroenverveine versterkt het typische karakter van de druivensoort, aangevuld met subtiele tonen van venkelgroen.
Geur: witte bloemen, oranjebloesem, rijpe appel, perzik.
Smaak: Groene appel, citrus, subtiele bittere amandeltonen, lichte toets van honing en mooie zuurgraad. Lange, droge afdronk met lichte honingtoon en mineraliteit.
Jörg Geiger 36 Grad Grenache Zwetschge Alcoholvrij (bio-vegan) Volle, droge alcoholvrije rode wijn op basis van Grenache, Mourvedre, aalbessen en pruimen. De alcohol wordt langzaam bij 36 graden Celsius temperatuur onder vacuüm verwijderd uit deze biologische rode vegan Rhône wijnen. Met passie en perfectie creëren we vervolgens een alcoholvrij pareltje: in combinatie met onderscheidend fruitsap, geurige bloesems, aromatische kruiden en smaakopbouwende specerijen ontbreekt het aan niets in complexiteit en smaak.
Geur: aards, stalgeur, boers, fruitig met aroma’s van rode aalbessen en rijpe pruimen (zwetschge). Smaak: droog, weelderig, rijk aan tannine, bes, chocolade, peper, kruiden.
Alcoholvrijpionier Jörg Geiger
Fruitkweker, cider- en sappenfabrikant Manufaktur Jörg Geiger uit Zuid-Duitsland pionierde ruim 30 jaar geleden met de eerste alcoholvrije dranken als alternatief voor wijn. De inspiratie hiervoor lag in meer dan 300 jaar familiegeschiedenis in de productie van laag-alcoholische ciders. Het ongegiste sap van zelfgeteelde oude rassen appels en peren vermengd met ander fruit, groenten en verse kruiden, specerijen en bloesems zouden de basis worden van een geheel nieuwe categorie dranken. De alcoholvrije dranken en -wijnen bevatten mooie zuren en bitters en zijn met nadruk niet zoet. De gastronomische combinatie met mooie culinaire gerechten zal menigeen verbazen… Jörg Geiger’s historie is de toekomst van alcoholvrij genieten!