Proefmixdoos Joerg Geiger Alcoholvrij (6 flessen)
Informatie
Inhoud Proefmixdoos Joerg Geiger Alcoholvrij
1 x Prisecco Alcoholvrij Aecht Bitter! (mousserend wit)
1 x Prisecco Alcoholvrij Cuvee No. 23 (mousserend rose)
1 x Joerg Geiger 32 Riesling Alcoholvrij (stil wit, bio-vegan)
1 x Joerg Geiger 35 Sauvignon Blanc Alcoholvrij (stil wit, bio-vegan)
1 x Joerg Geiger 33 Pinot Meunier Dornfelder Alcoholvrij (stil rood, bio-vegan)
1 x Joerg Geiger 36 Grenache Zwetschge Alcoholvrij (stil rood, bio-vegan)
Alcoholvrije wijn en alcoholvrij alternatief voor wijn
De collectie Prisecco Alcoholvrij heeft nooit alcohol bevat, het ongegiste sap van oude rassen appels en peren vermengd met sap van ander fruit, groenten en lokale kruiden en specerijen levert mooie alcoholvrije alternatieven voor wijn op. De Grad-serie alcoholvrije wijn heeft als basis biologische vegan-wijnen waar met vacuümdestillatie de alcohol aan onttrokken is, daarna is de alcoholvrije wijn verrijkt met andere fruitsappen en op smaak gebracht met verse kruiden, specerijen en bloesems.
Beschrijving van de dranken
Prisecco Alcoholvrij Aecht Bitter! Mousserende Prisecco Alcoholvrij. Het sap van de groene jachtpeer levert een samentrekkend mondgevoel op. De combinatie met kruisbessensap levert fijne zuren op. Het eeuwenoude alsemkruid (Absinthium) geeft mooie bitters aan de compositie. In de smaak een korte zoetheid, zuren in het midden, bitter in langdurige nasmaak. Heerlijk als aperitief of als begeleider van voorgerechten met groentebitters zoals rauwe bloemkool, rauwe witlof en spruitjes.
Prisecco Alcoholvrij Cuvee No. 23 Frisse, lichtfruitige mousserende Prisecco. Nostalgische geuren van rabarber, met zachte, verfijnde aroma’s van appelbloesem en rozenblaadjes. Fris, verschonend en verfijnd. Als fris aperitief, bij fruitige voorgerechten, diverse desserts en gebak, natuurlijk bij rabarbertaart…
Jörg Geiger 32 Riesling Alcoholvrij (bio-vegan) Frisse, fruitige alcoholvrije witte wijn op basis van Riesling, appel en perzik. Na het eigenhandig verwijderen van de alcohol uit de wijn bij 32 graden Celsius wordt de biologische Rieslingwijn uit Deidesheim (Pfalz) verrijkt met sap van appel, kweepeer en perzik. Om de karakteristieke Rieslinggeur te interpreteren gebruiken we sinaasappel-, acacia- en vlierbessenbloesem. Citroenverveine versterkt het typische karakter van de druivensoort, aangevuld met subtiele tonen van venkelgroen.
Geur: witte bloemen, oranjebloesem, rijpe appel, perzik.
Smaak: Groene appel, citrus, subtiele bittere amandeltonen, lichte toets van honing en mooie zuurgraad. Lange, droge afdronk met lichte honingtoon en mineraliteit.
Jörg Geiger 35 Sauvignon Blanc Alcoholvrij (bio-vegan) Frisse, droge witte alcoholvrije wijn op basis van Sauvignon Blanc, kruisbessen en mirabellen. Na het eigenhandig verwijderen van de alcohol uit de wijn bij 35 graden Celsius wordt de biologische witte Bordeauxwijn verrijkt met sap van appel, witte kruisbessen en mirabellen (pruimpjes). Om de karakteristieke geur van Sauvignon Blanc te interpreteren gebruiken we bloesems van acacia en vlierbessen. Een geslaagde en elegante compositie, waarin alcohol niet gemist wordt!
Geur: Frisse citruszuren, groen-grassig.
Smaak: Lange, droge, verschonende afdronk met frisse citruszuren, lichte bitters en mineraliteit.
Jörg Geiger 33 Pinot Meunier Dornfelder Alcoholvrij (bio-vegan) Frisse, fruitige alcoholvrije rode wijn op basis van Pinot Meunier, Dornfelder en kersen. Twee in Duitsland geteelde druivenrassen uit de Pfalz vormen de basis voor deze cuvée; bij 33 graden Celsius onttrekken we de alcohol, de kwaliteit van het sap wordt hierbij nauwelijks beïnvloed. Alcohol is een belangrijke smaakmaker in wijn, de smaak die verloren gaat door het onttrekken van alcohol compenseren we door de toevoeging van geselecteerde fruitsappen.
Geur: kers, wilde bessen, rode bes, geroosterde tonen.
Smaak: volfruitig, evenwichtige zoetheid en zuurgraad, middellange afdronk van tannine.
Jörg Geiger 36 Grenache Zwetschge Alcoholvrij (bio-vegan) Volle, droge alcoholvrije rode wijn op basis van Grenache, Mourvedre, aalbessen en pruimen. De alcohol wordt langzaam bij 36 graden Celsius temperatuur onder vacuüm verwijderd uit deze biologische rode vegan Rhône wijnen. Met passie en perfectie creëren we vervolgens een alcoholvrij pareltje: in combinatie met onderscheidend fruitsap, geurige bloesems, aromatische kruiden en smaakopbouwende specerijen ontbreekt het aan niets in complexiteit en smaak.
Geur: aards, stalgeur, boers, fruitig met aroma’s van rode aalbessen en rijpe pruimen (zwetschge). Smaak: droog, weelderig, rijk aan tannine, bes, chocolade, peper, kruiden.
Alcoholvrijpionier Jörg Geiger
Fruitkweker, cider- en sappenfabrikant Manufaktur Jörg Geiger uit Zuid-Duitsland pionierde ruim 30 jaar geleden met de eerste alcoholvrije dranken als alternatief voor wijn. De inspiratie hiervoor lag in meer dan 300 jaar familiegeschiedenis in de productie van laag-alcoholische ciders. Het ongegiste sap van zelfgeteelde oude rassen appels en peren vermengd met ander fruit, groenten en verse kruiden, specerijen en bloesems zouden de basis worden van een geheel nieuwe categorie dranken. De alcoholvrije dranken en -wijnen bevatten mooie zuren en bitters en zijn met nadruk niet zoet. De gastronomische combinatie met mooie culinaire gerechten zal menigeen verbazen… Jörg Geiger’s historie is de toekomst van alcoholvrij genieten!